1/2 - Vianočné knihy, ktoré vás zohrejú


Kto by nemiloval Vianoce v knihách, kde sú dokonca stokrát čarovnejšie a romantickejšie ako v skutočnosti. Tieto knihy sa od seba veľmi nelíšia, no každý čitateľ sám prežíva iný príbeh, ktorý mu môže pomôcť sa s knihu stotožniť. Ďalšie typy na vianočné knihy si môžete pozrieť TU.

1. Vianoce na Škótskom hrade - Dona Asheroftová

Julie Caplin nie je jediná, ktorá sa inšpirovala Vianocami na Škótskom hrade. Urobila to aj Dona Asheroftová, ktorá píše o hlavnej hrdinke Belle, ktorá zraní babičku Edine. Bellu mrzí, čo Edine spôsobila a rozhodne sa k nej nasťahovať, pretože žije celkom sama na Škótskom hrade. Autorka to trochu prehnala s názvom dediny Christmas Village, kde sa príbeh odohráva, no inak to vyzerá na dobrú knihu. 


2. Vianočné želanie - Mellisa McClone

Carly Bishop prišla na Vianoce o brata a snúbenca, no po šiestnich rokoch sa vracia domov, aby svojmu synovcovi a neteri dopriala krásne Vianoce. Do cesty sa jej pripletie kamarát, ktorý v stráte Carlyných milovaných zohral nejakú úlohu a snaží sa Carly ukázať čaro Vianoc, aby mala sviatky opäť rada. 


3. Vianočné pohľadnice - Karen Swan 

Natasha a Rob sa snažia zachrániť svoje manželstvo a tak sa vyberú na dovolenku. Na ceste domov sa stratí medvedík ich dcéry, ktorý sa dostane do rúk cestovateľovi Duffymu. Natasha a Duffy zostanú v kontakte prostredníctvom pohľadníc, ktoré Duffy posiela. Pre Natashu začnú tieto pohľadnice dostávať väčší význam... Ja osobne nemám rada tento typ kníh, kde hlavná hrdinka opúšťa svojho manžela alebo partnera pre nejakú romantickú predstavu, no iní možno potrebujú práve to. 


4. Navždy v decembri - Emily Stone

Josie stratí rodičov deň pred Vianocami a každý rok im posiela list. Tento rok pri poštovej schránke stretáva Maxa, ktorý tiež trávi Vianoce sám, preto sa dvaja neznámi dohodnú, že si Vianoce užijú spolu. Anotácia knihy láka na pomerne trápnu záhadu, že Max jedného dňa zmizne a Josie ho nedokáže nijako kontaktovať, no zároveň dáva odpoveď, že sa opäť stretnú a nie len raz... 


5. Hrad v Škótsku - Julie Caplinová

Julie Caplin sa vo svete romantických kníh stala novou klasikou a povinnou literatúrou. Hrad v Škótsku by som čítala stále. Hlavná postava Izzy zdedila po svojom prastrýkovi hrad a snaží sa ho rozbehnúť ako hotel. Neúnavne jej pritom pomáha jej matka Xanthé a postupne jej do cesty osud priveje aj ďalších kamarátov, ktorí jej pomáhajú pripraviť tradičné Škótske Vianoce. (Moja recenzia)


6. Vianoce medzi knihami - Rachel Burton

Mladá vdova Megan pracuje v kníhkupectve a truchlí po manželovi, no pri príprave vianočného večierku medzi knihami spoznáva spisovateľa. Xander je na prvý pohľad grobian, no čas ukáže jeho pravú tvár. Megan sa musí rozhodnúť, či zostane pri spomienkach alebo dá šancu novej láske. 

 


Čítali ste nejakú z týchto kníh?

0 comments