Knihy, ktoré navodia správnu sviatočnú atmosféru



V mojom živote sú neoddeliteľnou súčasťou knihy a nemohla som si odpustiť knihy, ktoré sa rozhodne oplatí prečítať počas týchto magických dní adventu. (Nebojte sa, Biblia sa tam tentokrát nevyskytne, aj keď najkrajší príbeh Vianoc stojí za prečítanie.)

1.

Sněží, sněží... - John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle 

Táto kniha predstavuje tri krásne príbehy od troch rôznych autorov, ktoré sa ale spájajú do jedného celku. Dej sa odohráva deň po Vianociach, keď v mestečko Gracetown ovládne snehová búrka. Je to príjemná kniha s nevšednými príbehmi, ktoré nie sú ani trochu gýčovité a navodzujú rozprávkovú atmosféru zimy, takže knihu si môžete prečítať v novembri, decembri i januári s nohami pod dekou a teplou šálkou čaju. 

2. 

Všetkým chalanom... (kolekcia) - Jenny Han

Táto kniha nie je celkom presne Vianočná, pretože sa odohráva počas celého roka, ale dokáže navodiť príjemnú atmosféru. Či už čítate knihu v zime, pozýva vás na strávenie sviatkov s Larou Jean a jej rodinou, alebo v lete. Všetky tri knihy som prečítala za necelé dva týždne a bola to upokojujúca "oddychovka", ktorú raz za čas potrebuje každý. 

3. 

Na dvore z hviezd a mrazu - Sarah J. Maas

Ak si však obľúbenkyňou fantasy žánru a prečítala si trilógiu Na dvore z tŕňov a ruží, nenechaj si újsť túto novelu, ktorá je situovaná do osláv zimného slnovratu. Nie je nabitá energiou a akčnosťou, ale za to je plná tej pravej romantiky pod stromčekom. 

4.
Kniha: Girl Online (Zoe Sugg) | Martinus


Keď sa Penny strápni na školskom predstavení a video zahltí Facebook aj YouTube, akoby zázrakom jej rodičia prijmú pracovnú ponuku, vďaka ktorej strávia Vianoce v ďalekom New Yorku. Tam stretáva pekného Noaha s gitarou prevesenou cez chrbát. Je to predvídateľná kniha, ale autorka (youtuberka Zoela) vykresľuje Vianoce v tom najkrajšom svetle.

 


Ktoré zimné knihy sú podľa vás najviac hygge?

0 comments