pondelok, mája 01, 2023

pondelok, mája 01, 2023

3. Narodeniny výnimočného blogu!


A je to tu. Znova oslavujeme narodeniny blogu. Ten čas ide tak rýchlo a predsa mám pocit, akoby som blog založila ešte dávnejšie. Tento rok som z blogu urobila jednu zo svojich najväčších priorít a vyplatilo sa to. 

Ja ako človek, ktorí blog vidí od začiatku a sústavne s ním pracuje, vidím veci, ktoré si (náhodní) čitatelia nevšimnú. Vidím články, ktoré sa mi v čase zverejnenia zdali úžasné, ale teraz už nie sú, vidím fotky a obrázky, ktoré nezapadajú modernému výzoru alebo kvalite. Od januára tohto roku som na blogu tvrdo pracovala na zmenách (a hoc najväčšie zmeny vidím iba ja sama a dejú sa hlavne v pozadí blogu), dúfam, že tieto zmeny ocenia aj čitatelia, ktorí by sa chceli vrátiť k mojim starým článkom. 


Čo sa zmenilo?

Plánovanie zverejnenia - Pravidelnosť uverejňovania článkov bola u mňa veľmi zlá. Minulý rok - na 2. narodeniny výnimočného blogu - som písala o svojej nerovnováhe medzi časom aktivity (písania na blogu) a pasivity (v kontexte blogu). Za jeden mesiac som bola schopná uverejniť 15 článkov a ďalšie tri mesiace bol blog bez aktivity. Preto som sa rozhodla viac zapracovať na trpezlivosti a na spôsobe vydávania. Zmenila som dátumy už zverejnených článkov a rozložila ich na každý týždeň. Ak si niekto bude chcieť čítať články z archívu podľa doby vydania, bude vidieť pravidelnosť a nie chaos. 

Články - Ak ste si prečítali článok Ako zverejňujem svoje články tak iste viete, že môj pomer napísaného a vymazaného článku je 1:1. Snažila som sa preriediť obsah článkov a vybrať iba tie, ktoré mi prinášajú radosť (KonMari metóda) a sú obsahovo kvalitné. 

Obsah článkov - Keď som vytriedila články, ktoré si na blogu chcem nechať, začala som si znova čítať obsah článkov a musím povedať, že to bola katastrofa. Niektoré vety, slová, slovosled nedával sám o sebe žiaden zmysel! Sama som sa zarazila ako som mohla niečo také uverejniť a považovať to za dobré! 

Dizajn fotiek a obrázkov - V čase založenia blogu som nemala telefón s dobrým fotoaparátom a bolo pre mňa omnoho jednoduchšie vytvoriť nadpisy článkov v canve, ale po zmene telefónu prišla aj chuť a možnosť zvážiť, či nadpisy sú moderné a či je to skutočne niečo, čím sa chcem prezentovať. Fotky som začala uverejňovať, keď som sa vrátila z Portugalska a uvedomila som si, že sa mi tie fotky občas páčia viac ako "fontové obrázky". Na blogu ich zostalo ešte veľa, ale pomaly sa ich snažím zmeniť. Nechcem ich zmeniť všetky, iba niektoré, no som s tým viac spokojná ako v minulosti. Na fotkách si dávam viac záležať. 

Zmena dizajnu: V neposlednom rade mám najväčšiu radosť zo zmenu dizajnu. Predtým som používala túto neplatenú verziu Marissa od Karografia, no s príchodom zmien som sa rozhodla investovať a kúpiť si jeho platenú verziu Marissa prémium. Najviac sa mi na tomto dizajne páči rozloženie do dvoch stĺpcov a možnosť rubrík. Nový dizajn ma veľa pekných detailov, navrhovanie podobných článkov a podobne. Nevýhodou je, že si tento dizajn musíte sami vložiť na blog a vyžaduje si to nemálo času, praktické schopnosti a trochu znalosti v prepisovaní HTML kódu. Pri kúpe nového dizajnu som sa tešila aj na Slider (posúvač populárnych článkov), ktorý bol v úvode stránky pod rubrikami, no reálne sa k môjmu minimalistickému blogu vôbec nehodil a moje fotky a nadpisy článkov na ňom vyzerali katastrofálne, preto som sa ho rozhodla dať preč a tešiť sa z iných detailov. 


V marci (2023) som sa trochu pokĺzla a vyliala si svoje city a dojmy z blogovania (článok), ale odvtedy je to opäť na dobrej ceste, dokonca je to ešte lepšie. Mám pravidelných čitateľov, ktorí mi komentujú nové články a vedomie, že sa o nich niekto zaujíma, je úľava a veľká radosť. Po tomto veľkom (jarnom) upratovaní mám veľmi dobrý pocit, pretože všetko na blogu (aj dizajn) prešlo rekonštrukciou a je (v rámci možností) kvalitné. 

ĎAKUJEM VÁM!

7 komentárov:

  1. Všetko najlepšie k 3. narodeninám a veľa úspechov s blogom 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gratuluju k výročí, ať se ti daří i dál :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gratuluji k výročí a přeji spoustu inspirace - ať se blogu daří. 🙂

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Panejo, tak to přeji všechno nejlepší a hlavně mnoho dalších let :-) Blog je naprosto skvělé místo ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Srdečne blahoželám k trom rokom!
    Myslím si, že to, že vo svojich článkoch, s odstupom času, vidíš toľko chýb je len dobre. Posunula si sa ďaleko vpred a mala by si byť na seba hrdá.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné narozeniny a ještě mnoho spokojených čtenářů! <3

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár...

Copyright © Vynimocna , Blogger