1 - Objednávka z knihobot.sk

Knihobot.sk je e-shop na knihy, ktoré prijíma a následne predáva knihy, ktoré niektorým ľuďom len tak ležia na poličke. Niektoré knihy, ako napr. "Na vine sú hviezdy" si vo výbornom stave kúpite za 0, 20 (centov) alebo tam môžete nájsť aj knihy, ktoré sú všade vypredané. 

Knihobot je úžasné miesto pre všetkých milovníkov kníh. Prečo? Tento e-shop poznám už dlhšiu dobu, ale neobjednávala som z toho tak často ako by som mohla. Keď som si objednala knihy a pripravovala si tento článok našla som o knihobotovy ďalší článok na bezigelitky, kde popisujú stránku knihobot, ktorá dookola cirkuluje knihy, teda prijímajú aj také knihy, ktoré si čitatelia kúpili na ich stránke a knihy staré "aj 100 rokov" ak sú v dobrom stave. Je to veľmi sympatické, pretože som tam zohnala už veľa kníh, ktoré sú inde vypredané. 

Objednávala som si z toho už viacero kníh, naposledy som si za 21 eur (asi 524, 66 CZK) kúpila týchto šesť kníh:


1. Päť jazykov lásky - Gary Chapman (8, 04 eur) 

Autor Gary Chapman dlhé roky pracuje v obore manželského poradenstva. Za ten čas prišiel s názorom, že každý človek prejavuje lásku iným spôsobom. Túto teóriu nazval "jazyk lásky" a vytvoril koncept 5 základných jazykov, pričom každý z nich má ešte svoje špecifiká (dialekty). Touto knihou čitateľov navádza k tomu, aby sa každý naučil prejavovať lásku primerným spôsobom pre seba a pre druhých. 

Článok: Viete, aký je váš jazyk lásky?


2. Psia Duša/Psie poslanie - W. Bruce Cameron (3, 20 eur)

Psia duša je knižná predloha rovnomenného filmu, v ktorom je hlavou postavou pes, ktorý sa niekoľkokrát znovuzrodí ako šteniatko. Keď sa jeho životná púť uzavrie, opäť sa vráti ako psík, ktorý má svoje poslanie robiť ľuďom spoločnosť a prežívať s nimi ich životný príbeh. Najviac sa mu však páči život s malým chlapcom Ethanom, ktorý rastie na dospelého muža a psíkovým najväčším snom je vrátiť sa k nemu. 


3. Psia cesta (Psia duša 2) - W. Bruce Cameron (2,20 eur)

Po tom ako sa psík navždy rozlúčil s Ethanom, zostáva sám a chystá sa na svoju poslednú púť, no pred záverom jedného zo životov nájde nové poslanie ochrániť a spríjemniť život Ethanovej vnučke Clarity. 


4. Chatrč - Wm. Paul Young (4, 00 eur)

Chartč je ďalšou psychologicko-filozofickou knihou o Mackovi, ktorý v živote prežil veľa trápenia. Ušiel z domu, pretože ho otec bil a postupne sa dozvedáme aj to, ako ublížili jeho malej dcére. Kde pritom všetkom bol Boh? Ak je taký všemohúci, prečo to dopustil? Mack sa vracia na miesto, kde sa to všetko udialo a prekvapivo stretáva tri Božské osoby: Boha ako Otca, Boha ako Syna a Boha ako Ducha Svätého. Oni mu pomôžu pochopiť, že Boh nie je Ten kto s tým nič nerobí, ale Ten, ktorý to pomáha prekonať a odpustiť. 


5. Návrat do chatrče - C. Baxter Kruger (2, 20)

Návrat do chartče nie je pokračovanie knihy Chatrč. Je to kniha od iného autora, ktorý sa knihu od Wm. Paula Younga snaží vysvetliť z teologického hľadiska, pomáha čitateľom hlbšie rozobrať odpovede na otázky, ktoré neboli zodpovedané... 

 


Už ste objednávali z knihobot? Čo si myslíte o knihách z druhej ruky?

0 comments