Z Hornej do Dolnej, cestu si razia...

Pred pár dňami nás cesty opäť zaviedli na výlet, tentokrát do Eko parku v Piešťanoch a ako už aj názov napovedá, šli sme do Novej Lehoty, kde sa natáčal seriál Horná Dolná. 


Eko Park Piešťany - Kontaktná ZOO

Najväčšou atrakciou kontaktnej ZOO sú určite vtáky, ktorých majú nespočetné množstvo. Ary a iné exotické papagáje majú vlastnú volieru, v ktorej je prítomný pracovník ZOO a za poplatok si u neho môžete zakúpiť zrnkovú zmes. Prakticky je to jediný spôsob ako môžete tieto vtáky k sebe prilákať. Sú zvyknuté dostávať jedlo a ak ho nemáte, prakticky ich nezaujímate. 

Iných zvierat tu majú prakticky málo - zajace, lamy, suchozemské korytnačky, veveričky a zvláštnu exotickú kozu s obrovskými rohami. 

Voliéry a výbehy pre zvieratá sú postavené okolo veľkého jazera, na ktorom sa dá člnkovať. Okrem tejto atrakcie tam sú i iné, napr. detské ihrisko, skákací hrad... 

V tejto ZOO sa mi páčilo iba preto, že s vtákmi máme súžitie a milujeme ich, pretože sami máme doma aru marakanu. 


Horná Dolná - Nová Lehota

Po ceste v aute sme sa rozprávali, že to nie je ďaleko od Novej Lehoty, kde sa natáčal úspešný komediálny seriál Horná Dolná. Táto malebná dedinka sa od Piešťan nachádza necelých 30 minút autom. K Novej Lehote vedie iba jediná cesta a z dediny musíte odísť tou istou cestou po akej ste prišli. 

Neboli sme prví ani poslední, ktorí do "Hornej Dolnej" prišli. Miestní obyvatelia sú asi zvyknutí, že im tam stále niekto chodí a fotí sa s obchodom, plotom (o 17:00), krčmou a samozrejme aj s kakaovníkom a povestným domom Eriky a Brmbalika. 

Zvláštnejšie bolo nachádzať sa na mieste, kde natáčajú seriál. Všetky tieto miesta poznáte, vidíte ich v 2D formáte na obrazovke, ale keď sme tam boli, reálne mohli vidieť, kde sa jednotlivé príbehy odohrávajú... Obzvlášť veľkou zmenou boli dve kostoly hneď na námestí, pričom v seriály sa spomína, že nemajú ani jeden, preto majú omše vo fitku. 

Až doma, keď sme sa pozerali na fotky sme skutočne prežili to, kde sme boli, pretože fotky boli robené z uhla pohľadu, na ktorý sme zvyknutý aj z televízie. 


Nutno už len dodať: 

Z Hornej do Dolnej cestu si razia, v prírode a horách kolóny nehlásia. Tam v Hornej i Dolnej dobre sa im vodí. Žiadne rande s mestom, žiadne len tak chodím. Z Hornej do Dolnej cestu si tam razia a na krvavých šenkoch, amplióny nič nehlásia..

 

0 comments