Cesty po Slovensku 2

Dnes prinášam ďalšiu časť našich augustových ciest po Slovensku. Pri návšteve miest žasnem, čo všetko na Slovensku máme. 


Devínsky hrad (8.8.)



Devínsky hrad je hrad blízko Bratislavy. Keď sme v Bratislave chodíme sa prejsť okolo Dunaja a Moravy popod hrad, ale len málokedy na hrad naozaj zájdeme. Od našej novej návštevy zväčšili areál a sprístuplnili nové zrúcaniny budov. Areál je obrovský a výhľady odtiaľ sú krásne. Majú tam aj niekoľko výbehov pre ovce a pre toho oslíka z fotky. 


Budkov (9. 8.)

Butkov je sanktoárium nachádzajúce sa na vrchu Butkov pri Ladcoch postavený na vrchu Strážskych vrchov pri Ladcoch. Je to najmä kresťanské miesto, pretože je plné relikvií svätcov a predstaviteľov cirkvi, no pre iných sa toto miesto môže stať príjemnou vyhliadkou nad kameňolom, okolité mestá, lúky, lesy... Z parkoviska sa pešo na vrch dostanete za pol hodinu. 



Rio De Klin (9.8.)

V rovnaký deň ako Butkov sme navštívili aj miesto na Orave, ktoré volajú Rio de Klin, pretože sa tam nachádza obrovská socha Ježiša s roziahnutými rukami, podobne ako v Brazílii. Okolo nej sa nachádza malá oáza zelenej trávy, stromčekov a kvetov uprostred poľa. 7 metrová socha sa týči na vrchole Grapa s výhľadom na Tatry, oravskú priehradu, Námestovo, Vavrečku, Suchú Horu aj Roháče.


Košice (14.8.)

Na východnom Slovensku sme nevynechali jeho metropolu - Košice. Táto fotka pochádza z vyhliadkovej veže omu svätej Alžbety. 

0 comments