Sangria je typický nápoj zo Španielska a Portugalska. Prvý raz som ho ochutnala, keď som bola v Portugalsku na lokálnej party v Casa Velha a potom, keď som bola s kamarátkami ešte na jeden deň v Lisabone.
Sangria je vyrobená z červeného vína a nakrájaného ovocia, ale je dochutená aj ďalšími rôznymi prísadami. Sangriu možno tradične zmiešať s miestnym ovocím, ako sú broskyne, nektárinky, bobuľové ovocie, jablká, hrušky alebo ovocie z iných krajín, ako je ananás alebo limetka. Nápoj sa môže osladiť cukrom a pomarančovým džúsom. Tradične sa používa španielske červené víno Rioja, no niektoré recepty na sangriu okrem vína a ovocia obsahujú aj ďalšie prísady, ako je brandy, perlivá voda alebo ochutený likér. Novšie prevedenie Sangria blanca je z bieleho vína. Food autorka Penelope Casas odporúča scuhé biele vína ako Rueda, Jumilla a Valdepenas.
Sangria s bielym vínom
- 1500 ml suché biele víno
- 250 ml sóda
- 250 ml hroznová šťava
- 100 g biele hrozno
- 1 ks nektarinky
- 1 ks pomaranč
- 1 ks limeta
- 50 ml cukor hnedý
- trochu ľadu
- Ovocie umyjeme a nektarinku s pomarančom nakrájame na veľmi tenké plátky. Hrozno rozpolíme, pokiaľ obsahuje kôstky, odstránime ich.
- Víno nalejeme do misy na bowle a rozmiešame v ňom cukor. Pridáme šťavu z bieleho hrozna a sódu. Pridáme ovocie a necháme na 3 hodiny odležať v chladničke.
- Do pohárov dáme ľad a ponalievame do nich drink.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za komentár...