Obľúbené príspevky

utorok, februára 28, 2023

utorok, februára 28, 2023

Inšpiruj sa: podcastom



1. Laszlov týždeň

Počas pandémie covid-19 sa aj herci museli stiahnuť do úzadia, prestali hrať v seriáloch, filmoch a divadlách. Andy Kraus sa rozhodol svojim láskavým humorom, v podobe Laszla Komárom a jeho ženy Ildiko, reagovať na aktuálnu situáciu na Slovensku. Kým počas pandémie sa jeho podcasty týkali neustále sa meniacich usmernení, politikov, uvoľňovania pravidiel, po skončení pandémie sa jeho podcasty zamerali viac na každodenný život s bláznivou manželkou, vlkodlakom v tele psa a svojim imaginárnym synom Agoštonom a vnučkou Máriou. Podcast dosiahol vrcholné priečky a teraz Andy Kraus cestuje po celom Slovensku, aby svoj standup priniesol do každého väčšieho mesta. 


2. Nezhasínaj

Kto sa bojí, nech nechodí do lesa. A kto sa nebojí, nech si pustí podcast Nezhasínaj. Séria podcastov inšpirovaných legendami a skutočnými udalosťami vám zaručene rozprúdi krv v žilách. Ak už máte pocit, že sa uprostred lesa alebo na záhrade pri ohni minuli všetky zábavné, ale aj strašidelné historky, príbehy čítané Marekom Majeským vás donútia zomknúť sa k sebe alebo naopak podozrievavo sledovať aká bytosť by sa mohla skrývať pod maskou vašej milovanej osoby. 


3. eRko podcast

eRko je organiácia, ktorá sa venuje detským spoločenstvám. Vo svojich podcastoch lídri vo svojej oblasti hovoria o kampaniach, témach výchovy, svojich zážitkoch, typoch na sprevádzanie detí a kvalitnom animátorstve. V tomto podcaste som bola aj ja sama hosťom. V 79. epizóde som spolu s predsedom pedagogicko-poradenskej komisie (PEPO) rozprávala o iniciatíve Spoznaj knihu, spoznaj PEPO. 

4. Se ségrou - A cup of style

A cup of style jednoducho milujem. Čítam ich blog a sledujem ich videa takmer desať rokov. Vlastním ich knihu, každý rok používam ich diár. V neposlednom rade mám v obľube aj ich podcast, ktorého konceptom je jednoduchý rozhovor medzi sestrami o tom, čo práve prežívajú. Nanešťastie svoju tvorbu presunuli na stránku Hero, Hero, ktorej obsah je platený za 3 eura mesačne. 


5. Martinus

Kníhkupectvo Martinus začalo s podcastami už v roku 2018 a v krátkych 2 - 5 minútových nahrávkach pútajú čitateľov knižnými typmi. 


6. Neplecha ukončená

Kto Harryho Pottera ešte nečítal a nemá záujem o spoilery, nech sa tomuto podcastu radšej vyhne, no milovníci tejto knihy sa môžu tešiť na detailný rozbor od drobných detailov na obálke knihy, cez históriu postáv až po dôvod, prečo sa v češtine volá "Zobí ulice" zobí. Podcast vychádza každý pondelok už od februára 2021. Jeho sympatická autorka autenticky hovorí prirodzene ako v rozhovore s kýmkoľvek iným. Vďaka Báre, skúsenej Potterlogičke, môže človek naplno preniknúť do sveta mágie a kúziel. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár...

Copyright © Vynimocna , Blogger