Fotokniha od Tiskarik.cz



Každá doba v dejinách ľudstva využívala všetky dostupné prostriedky na zachytenie starostí i radostí. Po kvetnatých zápisoch do denníkov prišli fotoaparáty a dnes už nepotrebujeme ani tie. Postačí nám jeden dotyk na obrazovke a okamih je uložený vo virtuálnej galérii. Ročne takto dokážeme nahromadiť viac ako dvetisíc snímkov zachytávajúcich činnosti bežného dňa, vtipné situácie, krásne naštylizované jedlo a hlavne zážitky, pretože tieto skúsenosti robia z človeka toho, kým je a kým sa má skutočne stať. 

Fotografie sa zvyčajne robia so zámerom, že si ich neskôr prezrieme. Najlepším riešením je ich zhmotniť do reálnych foriem a nenechávať obsah iba v elektronickej podobe, kde sa môžu snímky zničiť, stratiť alebo byť, nedajbože, zneužité. 

"Obyčajné" fotky, fotoknihy, poháre a kalendáre s vlastnou potlačou nie sú obmedzené na pripojenie k internetu, môžeme ich blízkym ukázať a môžem vám zaručiť, že starkí budú oveľa lepšie vidieť veľké obrázky, než žmúriť oči na maličkú obrazovku. Prakticky sa viete pohybovať medzi spomienkami na úspechy, cestovateľské destinácie, emócie šťastia a radosti. Môžu vás sprevádzať pri pití čaju a rozjímaní nad plánmi do budúcna...

U nás doma sa stali populárnymi moderné obdoby klasických fotoalbumov. Fotoknihy majú viac rozmanité dizajny so zaujímavými prvkami. Fotokniha o mojom zosnulom dedkovi má zovňajšok starých papierov a ďalšia rodinná kronika je obohatená smajlíkmi a textami. 

Najnovšiu fotoknihu som si dala vyrobiť pre seba na českom e-shope Tiskařik.cz, ktorému sa zapáčil môj blog a mne zasa ich tvorba. Následné nedopatrenia s odoslaním výsledného produktu na Slovensko vyriešili veľmi rýchlo. Pracovník bol prístupný alternatívnym spôsobom dopravy a celkový dojem bol o to lepší. V budúcnosti nebudem váhať ani pri výbere ďalších spomienkových predmetov z ich stránky. 

Ľahko ovládateľnými nástrojmi som si vybrala vzhľad fotoknihy a pustila sa do načítavania a ukladania vopred nazhromaždených fotiek do ponúknutých a mnou zvolených rôzne početných koláži. 

Pri príjemnej hudbe som veľmi rýchlo zabudla na svoj výzor a nechala sa zlákať nostalgiou. Fotky s rodinou som striedala fotkami z rôznych akcií dobrovoľníckej činnosti. Dynamiku striedajúcich sa zážitkov s rôznymi ľuďmi som sa pokúsila spomaliť zábermi prírody. 


Ako hovoria z tiskařik.cz: 
Pri otáčaní stránok si budete želať, aby mal rok viac ako dvanásť mesiacov. 

0 komentár