Je vám káva svätá? Navštívte Saint Café v Prešove!

Je vám káva svätá? Tak určite navštívte Saint Cafe. Nachádza sa v metropole Šariša, podľa počtu obyvateľov v treťom najväčšom meste na Slovensku, v Prešove na Svätoplukovej ulici 6, neďaleko Františkánskeho kostola a Na hlavnej. Buďte pripravení, že táto kaviareň je vždy plná a miesta v nej sú väčšinou obsadené. Každý deň som okolo ne chodila zo školy a minimálne raz za týždeň som si vzala kávu so sebou. 


DIZAJN

  • Interiér tejto kaviarne je čistý a moderný.
  • V druhej časti kaviarne sa na celej stene, od zeme až po strop, nachádza tabuľa, na ktorú sa môžu písať odkazy kriedami. Chodím do tejto kaviarne od septembra 2016, ale doteraz som neprišla na to, kde sa kriedy na písanie nachádzajú.  
  • V uličke, kadiaľ sa ide na toalety je polička s knihami. Majú tam všetky diely Harryho Pottera (!!!) a detské knižky.
  • Nevýhoda tejto kaviarne je, že pult je hneď pri dverách a ľudia, ktorí si chcú objednať, sa zhromažďujú pred dverami. Niekedy sa nedá prejsť okolo. Je to malý začarovaný kruh, ale slabiny Saint cafe kompenzujú ďalšie výhody. 


MENU

Ak si objednáte ktorýkoľvek z nápojov, zaručujem vám, že bude chuť lahodne. Majú tu hádam všetko, čo vám napadne. Smoothie, frappé, shejky, kávové nápoje (niektoré si môžete objednať aj bez kofeinu) ... Kávy robia i zo sójového a nízkotučného mlieka.Vôňa kávy sa mieša s vravou ľudí a zvukom kávovarov. Ku všetkému si môžete objednať aj nerôznejšie jedlá: sendviče, bagety, šaláty s kuracím mäso a dresingy. Dezerty nie sú rámované iba na koláče, ale aj pudingy a iné dobroty.



MOJE TYPY

  • Cookies shake. Obsahuje kúsky Oreo sušienok. Je to veľmi lahodné na horúce letné dni, ale aj povzbudenie počas daždivej zimy. Ako bonus to podavajú v naozaj veľkých pohároch. 
  • Ružové kapučíno. Je to klasické kapučíno, lenže do peny navrchu je v stroji pridaná príchuť ruže. Tá rúžová pena navrchu vyzerá nie len krásne, ale aj dobre chutí. 
  • Perniková káva chutí ako radosť všetkých doterajších Vianoc v jednom pohári. Všade okolo mňa odrazu zvonili zvončeky, všetko bolo ozdobené a koledy sa mi ozývali v ušiach. Keby som si túto kávu, chutiac ako cesto z perníkov, pila v lete, vyvolalo by to vo mne rovnaké pocity.
  • Šalát s kuracím mäsom, bagetou a japonským (alebo čínskym?) dresingom. Obsahuje rôzne druhy listových šalátov, kuracie mäso, jablká, hrozienka, cibuľu...

 


Je vám káva svätá? 

0 komentár