Inšpiruj sa: citátmi

 

Toto je prehľad mojich najobľúbenejších citátov, ktoré ma inšpirujú k veľkým veciam. Sú o mužoch, o ženách, o emóciách a dobrosrdečnosti a odvahe. Sú o všetkých vlastnostiach, ktoré by mal odzrkadľovať ľudský charakter. No stále dávajú priestor na to, aby si z nich každý človek vybral do svojho života to, čo potrebuje. 


Milovať to, čo je krásne nie je ťažké, ale priznať sa k jedincom, ktorým osud vtisol znak menejcennosti si vyžaduje ľudí celých obetavých, ľudí vysokej kultúry srdca.

Wiliam Gaňo, špeciálny pedagóg


Myseľ, ktorá sa otvára veľkým myšlienkam sa už nikdy nevráti do pôvodnej veľkosti

Albert Einstein, vedec


Zaujímajte sa o život ako taký - o ľudí, o veci, literatúru, hudbu... Svet toho ponúka skutočne veľa, prekypuje pokladmi, nádhernými dušami a zaujímavými ľuďmi. Nemyslite preto iba na seba. 

Henry Miler, románopisec a maliar


Nie je dôležitý kritik: Nie je dôležitý ten, kto poukazuje na to, aký silný je muž alebo ako by mohol svoje činy vykonať lepšie. Uznanie patrí človeku v aréne, ktorého tvár je zašpinená prachom, potom a krvou, ktorý urputne zápasí, ktorý vie, čo je nadšenosť a oddanosť, a ktorého život sa stravuje pre vec, ktorá je toho hodná. Ktorý keď sa všetko podarí, napokon zakúsi víťazstvo a dosiahne veľký úspech. Ak zlyhá, tak práve preto, že sa odvážne pokúsil bojovať. Nemožno ho zaradiť medzi tie ustráchané a plaché duše, ktoré nikdy nezakúsili víťazstvo ani porážku. 

Teodor Roosevelt, prezident USA


Nezamiluj sa do ženy, ktorá číta, ktorá cíti príliš veľa, ktorá píše. Nezamiluj sa do ženy, ktorá je vzdelaná, očarujúca, bláznivá. Nezamiluj sa do ženy, ktorá myslí a ktorá vie, ako lietať. Nezamiluj sa do ženy, ktorá si je istá sama sebou. Nezamiluj sa do ženy, ktorá vie, ako svoje telo premeniť na dušu a už vôbec sa nezamiluj do ženy, ktorá píše básne (lebo tie sú najnebezpečnejšie zo všetkých). Vyhni sa tej, ktorá nedokáže žiť bez hudby, ktorá je rebelkou a ktorá cíti nesmiernu hrôzu z nespravodlivosti. Nezamiluj sa do ženy, ktorej tvár a telo nie sú jediným dôkazom jej krásy. Nezamiluj sa do ženy, ktorá je silná, jasná, sarkastická. Neželaj si zamilovať sa do takejto ženy. Pretože ak sa zamiluješ do takejto ženy, či už ostane s tebou alebo nie, či ťa bude milovať alebo nebude, od takej ženy niet návratu.

Martha Rivera Garrido (upravené), poetka a spisovateľka


Nezabúdajte však na dobročinnosť a spoločenstvo, lebo v takých obetách má Boh záľubu.

Heb 13, 16, Biblia

 


komentár 1

Ďakujem za komentár...