Deň na tanieri podľa výživovej poradkyne - október

 

RAŇAJKY - Jogurt s tvarohom a ovocím
Dobra prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
  • Orechy lieskové
  • jogurt biely gazdovský
  • čučoriedky
  • granátové jablko
  • med
  • jemný tvaroh hrudkovitý
  • goji - kustovnica čínska (sušená)
Postup prípravy:
Jednoduché jedlo pozostávajúce z orechov, jogurtu, tvarohu a ovocia. Orechy (semená), v prípade, že sú uvedené v recepte, rozdrvte na malé kúsky a nasypte spolu s ovocím do misky s jogurtom a tvarohom. Na záver prisypte niekoľko goji, med/sirup (ak uvádza recept), pomiešajte a konzumujte. 

DESIATA - Mandľovo ovsená bábovka
Dobra prípravy: 45 minút
Ingrediencie:
  • 18 PL ovsené vločky (198 g) 
  • 100 ks mandle (100 g) 
  • 3 a ½ dl mlieko polotučné (350 g) 
  • 10 ČL med včelí (70 g) 
  • 2 x kus slepačie vajce (110 g) 
  • 2 PL - zarovnaná mak (30 g)
  •  1 a ½ dl kokosový nápoj (150 g) 
  • 10 g kypriaci prášok do pečiva
Postup prípravy:
Kokosové mlieko v plechovke dajte na noc do chladničky. V miske zmiešajte pomleté ovsené vločky a mandle, prášok do pečiva a mak. Do zmesi pridajte mlieko, med, vajcia a cesto poriadne vymiešajte. Vzniknuté cesto vylejte do silikónovej bábovkovej formy a pečte 35 minút pri 180 stupňoch dozlatista. Hotovú bábovku nechajte vychladnúť a polejte stuhnutou časťou kokosového mlieka, ktorá sa za noc vytvorila vo vrchnej časti plechovky. 

OBED - Špenatové lievance s kuracím mäsom
Dobra prípravy: 20 minút
Ingrediencie:
  • paradajky
  • špenát
  • ovsené vločky
  • jogurt biely
  • kuracie prsia bez kosti
  • olivový olej
Postup prípravy:
Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a ugrilujte na panvici. Keď sú hotové, prikryte ich, aby nevychladli. Všetky suroviny na špenátové lievance (špenát, vločky, vajcia, jogurt) spolu zmixujte v mixéri čo najviac dohladka. Následne cesto dávkujte na rozohriatu panvicu do tvaru lievancov a každý lievanec opekajte zhruba 1 minútu z každej strany. Keď sú lievance hotové, naservírujte všetky suroviny na tanier buď navrstvením na seba alebo podľa vašej fantázie.

0 comments