Dobra prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
- Orechy lieskové
- jogurt biely gazdovský
- čučoriedky
- granátové jablko
- med
- jemný tvaroh hrudkovitý
- goji - kustovnica čínska (sušená)
Jednoduché jedlo pozostávajúce z orechov, jogurtu, tvarohu a ovocia. Orechy (semená), v prípade, že sú uvedené v
recepte, rozdrvte na malé kúsky a nasypte spolu s ovocím do misky s jogurtom a tvarohom. Na záver prisypte niekoľko goji,
med/sirup (ak uvádza recept), pomiešajte a konzumujte.
DESIATA - Mandľovo ovsená bábovka
Dobra prípravy: 45 minút
Ingrediencie:
Dobra prípravy: 45 minút
Ingrediencie:
- 18 PL ovsené vločky (198 g)
- 100 ks mandle (100 g)
- 3 a ½ dl mlieko polotučné (350 g)
- 10 ČL med včelí (70 g)
- 2 x kus slepačie vajce (110 g)
- 2 PL - zarovnaná mak (30 g)
- 1 a ½ dl kokosový nápoj (150 g)
- 10 g kypriaci prášok do pečiva
Kokosové mlieko v plechovke dajte na noc do
chladničky. V miske zmiešajte pomleté ovsené vločky a
mandle, prášok do pečiva a mak. Do zmesi pridajte mlieko,
med, vajcia a cesto poriadne vymiešajte. Vzniknuté cesto
vylejte do silikónovej bábovkovej formy a pečte 35 minút pri
180 stupňoch dozlatista. Hotovú bábovku nechajte vychladnúť
a polejte stuhnutou časťou kokosového mlieka, ktorá sa za noc
vytvorila vo vrchnej časti plechovky.
OBED - Špenatové lievance s kuracím mäsom
Dobra prípravy: 20 minút
Dobra prípravy: 20 minút
Ingrediencie:
- paradajky
- špenát
- ovsené vločky
- jogurt biely
- kuracie prsia bez kosti
- olivový olej
Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a ugrilujte na panvici. Keď sú hotové, prikryte ich, aby nevychladli. Všetky suroviny na špenátové
lievance (špenát, vločky, vajcia, jogurt) spolu zmixujte v mixéri čo najviac dohladka. Následne cesto dávkujte na rozohriatu panvicu
do tvaru lievancov a každý lievanec opekajte zhruba 1 minútu z každej strany. Keď sú lievance hotové, naservírujte všetky
suroviny na tanier buď navrstvením na seba alebo podľa vašej fantázie.
0 comments
♥ Vaše komentáre sú dôležité pre osobný rast autora aj blogu ♥