Vždy keď ma niekto po dlhšej dobe stretne, prvá veta, ktorú povie je: „Schudla si/pribrala si?“ Prečo sa namiesto toho neopýta ako sa mám, ako sa mi darí v škole? Dievča túži po tom, aby bola jej vnútorná krása objavovaná, nie po tom, aby každý pripomínal ako vyzerá. Potom sa nemôžeme diviť, že svet je ovládaný „kultom krásy“. Je to dôkaz toho, že na výzore sakra záleží, aj keď by to tak nemalo byť. Mladým dievčatám v rozvoji nepomáha ani fakt, že v časopisoch, reklamách a filmoch, vo videách na youtube a všade okolo, vidíme iba chudé dievčatá s dokonalým make-upom, vždy perfektne upravené bez jedinej chybičky. Keď budem mať v budúcnosti deti, chcela by som ich naučiť, že každá žena je krásna, ak je odvážna, dobrosrdečná a láskavá.
V predchádzajúcej časti (január) som hovorila o tom, že od Nového roka sa stravujem podľa jedálnička od výživovej poradkyne. Toto rozhodnutie neľutujem. Počiatočná investícia sa mi stokrát vrátila v podobe lepšej životosprávy. Chudnutie je iba bonusom.
Doba prípravy: 10 minút
Ingrediencie:
- Slepačie vajcia
- Mlieko polotučné
- Uhorka
- Paprika
- Chlieb celozrnný pšeničný (ideálne kváskový
Postup prípravy: Všetky suroviny okrem zeleniny a pečiva zmiešajte v miske, dochuťte soľou a čiernym mletým korením a opečte na troche oleja z oboch strán na panvici. Zmes môžete dochutiť chilli korením. Konzumujte so zeleninou, prípadne pečivom.
DESIATA - Čerstvá uhorková šťava s ananásom a zázvorom
Doba prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
- Uhorky
- Ďumbier (zázvor)
- Ananás
- Olivový olej
Postup prípravy: Uhorky odšťavte spoločne s ananásom a zázvorom. Na záver primiešajte trocha oleja.
OBED - Špenátové špagety
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie:
OBED - Špenátové špagety
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie:
- cestoviny celozrnné, bezvaječné
- sušené paradajky v oleji
- mozzarella
Postup prípravy: Cestoviny (ideálne špagety) uvarte podľa návodu. 1 minútu pred dovarením vložte do vody so špagetami špenátové listy a
prikryte pokrievkou. Spolu zlejte od prebytočnej vody. Do hotových, ešte teplých špagiet pridajte syr a nakrájané sušené paradajky.
Prikvapkajte olej, ak ho máte v recepte uvedený.
OLOVRANT - Mrkvový šalát
Doba prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
OLOVRANT - Mrkvový šalát
Doba prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
- mrkva
- jablká
- orechy kešu
- med
Postup prípravy: Mrkvu s jablkom nastrúhajte na jemno a pridajte med. Rozdrvte orechy a nachystajte do nádobky na druhý deň.
VEČERA - Zapekaná brokolica so zelerovými hranolčekmi
Doba prípravy: 60 minút
Ingrediencie:
VEČERA - Zapekaná brokolica so zelerovými hranolčekmi
Doba prípravy: 60 minút
Ingrediencie:
- priemerný kus zeler buľvový
- malý kus zemiaky neskoré
- olivový olej
- eidam
- brokolica mrazená
- jogurt biely
- uhorka
- strúhanka
Postup prípravy: Zeler a zemiaky ošúpte a nakrájajte na hranolčeky, poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Osoľte, okoreňte a posypte
drvenou rascou podľa chuti, pokvapkajte olejom. Dajte piecť na 200 stupňov asi 35 - 40 minút. Brokolicu rozoberte na ružičky.
Vložte do hrnca s vriacou vodou a nechajte chvíľku povariť (alebo poduste na pare). Preceďte a nechajte vychladnúť. Do misy
nastrúhajte syr a pridajte vychladenú brokolicu, ktorú pred tým roztlačte vidličkou. Premiešajte. Šálky vytrite olejom a posypte
strúhankou alebo krupicou. Naplňte šálky. Naplnené šálky popritláčajte a znovu jemne posypte strúhankou. Takto pripravené šálky
poukladajte na plech a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 45 minút pri 200 stupňoch, kým vrch nie je jemne hnedý. Kým sa
zmes pečie nastrúhajte si uhorku na požadovanú veľkosť a vmiešajte do jogurtu. Zmes osoľte a okoreňte. Keď je brokolica so
syrom hotová, kraje jemne uvoľnite nožom a vyklopte, pridajte hranolčeky a potrite jogurtovým dipom.
0 comments
♥ Vaše komentáre sú dôležité pre osobný rast autora aj blogu ♥