Najlepšie knihy na september


Návrat do školy môže byť lepší, ak sú pritom rodičia, priatelia a dokonca najobľúbenejšie postavy z prostredia školy. Dnes vám chcem predstaviť svojich piatich favoritov, ktorí mi pomáhajú tento návrat do školy vylepšiť.


1. 

Olívia Keeneová sa snaží ujsť pred vlastným tajomstvom a nikdy nemala v úmysle vypočuť si to jeho. Ale teraz, keď už sa stalo, čo s ňou lord Bradley urobí? Nemôže ju nechať len tak ísť, pretože ak pravda vyjde na svetlo sveta, on príde o všetko: o svoju povesť, dedičstvo, ba aj o domov.

Nedá preto slečne Keeneovej na výber. Donúti ju prijať miesto v Brightwell Courte, kde môže dohliadnuť, aby nevyzradila, čo začula. Zatiaľ čo mladú ženu sleduje, ako sa stará o deti, začína si uvedomovať, že ho priťahuje. Hoci on sa rastúcej náklonnosti bráni. Bystrá slečna Keeneová však rozhodne voľačo skrýva.


2. 

Harry Potter je sirota, žije v izbičke pod schodmi u príšerných príbuzných a až do jedenástych narodenín si myslí, že je obyčajný chalan. Lenže potom dostane záhadné listy, navštívi ho sympatický obor a dozvie sa niečo, čo mu navždy zmení život. Je čarodejník! Fantasy príbehy o žiakovi Rokfortskej strednej čarodejníckej školy a jeho kamarátoch Hermione a Ronovi, pôvodne určené detským čitateľom, mali ohromný úspech vo všetkých vekových kategóriách.


3.

Príbeh rozpráva o hľadaní vlastného ja. Je to príbeh o neoblomnej rodinnej lojalite a o smútku, ktorý sprevádza pretrhnutie najužších väzieb. Príbeh Tary Westoverovej o dospievaní sa vyznačuje prenikavým postrehom veľkých spisovateľov a zdôrazňuje význam a prínos skutočného vzdelania – schopnosť vidieť život novými očami a ochotu meniť ho.


4. 

Miles má bizarnú záľubu v posledných slovách svetových osobností. Najviac ho fascinuje Francois Rabelais a jeho posledná veta: „Idem hľadať to Veľké Azda." Miles si nechce počkať na podobný osud a presvedčí rodičov, nech ho pošlú do internátnej školy mimo mesta. V Alabame si rýchlo nájde nových priateľov: spolubývajúceho Chipa, ktorého všetci volajú Plukovník a ktorý vo voľných chvíľach memoruje nekonečné abecedné zoznamy, i krásnu, ale nepredvídateľnú Aljašku, do ktorej sa zamiluje. Čaká ich rok plný porušovania školského poriadku, testov a skúšok, žartíkov, rozchodov a odhalených tajomstiev. Čo zmení Milesov názor na jeho „Veľké Azda"?


5.

Na záver vám chcem predstaviť knihu, ktorej obsah je rovnako dôležitý ako sedenie v škole. Táto kniha je napísaná pre rodičov, ktorí chcú pripraviť svojim deťom dobrý štart do života, ktorí oceňujú vzdelanie a chcú hrať aktívnu úlohu pri výchove detí. V informačnom veku je kvalitné vzdelanie dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Ale náš súčasný školský systém neponúka deťom všetky informácie, ktoré potrebujú pre skutočný život. Cieľom tejto knihy je poskytnúť praktické a inšpirujúce vedomosti o financiách spôsobom, akým ich získal autor od svojho bohatého otca.

 


Ktoré knihy v septembri čítate?

0 komentár