2/3 - Zábavné internetové stránky na učenie sa



V minulom článku som vám predstavila komiksy na storyboarde a pixtone, paddlet a mentimeter. Prinášam päticu ďalších stránok, ktoré sa dajú využiť nie len vo vzdelávaní, ale aj podporiť deti doma, aby si vyberali podnetné prostredie na internete. 


1. Youtube

Veľmi vyhľadávanou stránkou je youtube. Má široký obsah a rôzne videa môžu poslúžiť ako materiál na motiváciu alebo dokonca ako zdroj nových informácii. 


2. LearningApps

Táto stránka ponúka množstvo interaktívnych úloh, ktoré si človek dokáže vytvoriť: Párové zápasy, skupinové zadania, časovú os, jednoduchú objednávku, odpovede voľným textom, kvíz s možnosťou výberu viacerých odpovedí, dopĺňanie prázdnych miest v texte, videoprezentácie, hru milionár, skupinové hádanky, krížovky resp. tajničky, osemsmerovky, interaktívnu mapu sveta, krajiny, územia, obesenca, "konské dostihy", pexeso a odhadovanie. 


     3. The true size


Táto stránka porovnáva skutočné veľkosti krajín. Stačí krajinu zadať do vyhľadávača stránky a porovnať ju s iným vybraným štátom.
Survio obsahuje desiatky predpripravených vzorov dotazníkov i grafických šablón. Vytvorenie nového dotazníka s profesionálnym grafickým vzhľadom a obsahom je tak otázkou niekoľkých kliknutí. Pozbierané odpovede sú automaticky spracované do prehľadných výsledkov v reálnom čase, a to formou grafov, tabuliek, PDF reportov a dátových súborov v najpoužívanejších formátoch. 
Môžete ich využiť na overenie vedomostí detí alebo anonymnú anketu a spätnú väzbu. 

Asi by mi nenapadlo, že sa google logá na rôzne príležitosti dajú využívať vo vzdelávaní, kým nám učiteľ nepredstavil hru na počúvanie hudby od Bethoweena. Žiakom a deťom môžete zadať konkrétny interaktívny projekt alebo im nechať voľnú ruku nech sami nájdu niečo čo ich zaujalo a neskôr sa o to môžu podeliť s ostatnými. 

0 comments